Молитви про прощення

Молитви про прощення

Кожна людина приходить у цей світ чистим і непорочним, але протягом життя свідомість і душа наповнюються гріховними думками і діями, яким протистояти дуже складно. І тоді відкривається прямий шлях до Бога, щоб спокутувати гріхи і попросити вибачення за все погане. Образи йдуть — і в серці приходить прощення, покаяння, світ і доброта. Все навколо набуває нового сенсу, повний справжнього і щирого, основа чого — вічна благодать. Потужна молитва прощення. Яка вона? Чому вчить? Що дає? На ці та інші питання відповість ця стаття.

Молитва покаяння і прощення

Людина робить неправильні вчинки день у день, іноді навіть не усвідомлюючи цього. При цьому постійно шукає причину в обставинах, що склалися і причини, що не залежать від нього. А насправді, основа всіх подібний діянь — слабкість, невміння контролювати свою силу волі і духу, щоб протистояти величезній кількості спокус, які оточують повсякденно і повсюдно.

Молитва — це серйозний крок до спокутування гріхів, але вона повинна бути підкріплена певними діями, які показують щирість намірів.

Такими способами спокутування провин є подаяння милостині і внесення пожертвувань тим, хто в цьому має потребу. Так людина висловлює своє співчуття і милосердя до ближнього, відкриваючи своє серце для всього доброго, чистого, нового.

Щоб отримати прощення і почати жити по-новому, потрібно:

Молитва матиме істинний сенс тільки тоді, коли людина сама усвідомлює своє внутрішнє початок, чує голос Господа всередині і розуміє, що може бути почутий і прощений.

Одним з найсильніших образів у православ’ї, який допомагає серцю стати добрішими і чистішими, є чудотворна ікона Богородиці «Пом’якшення злих сердець» ( «Семистрільна»). Саме їй здавна віруючі християни підносили свої молитви про прощення гріхів і примирення ворогуючих.

Сила молитовного слова — це сила самого Всевишнього, а Його прощення і милосердя не можна виміряти, адже тільки Він приймає людей такими, якими вони є: допомагає, прощає, невпинно вірить, дарує надію на краще.

Коли молитися

Молитва про прощення людини дає надію на щасливе життя, повну радості, добра і благодаті. Тому слід молитися кожен раз, коли:

Але основною причиною того, що прийшов час по звернутися до Бога і попросити у Нього прощення, — це наростаюче відчуття тяжкості від гріхів, яке, змушує «пригинатися» до землі, втрачаючи сили і самого себе.

Молитва може допомогти людині здійснити довгоочікуване звільнення від гріхів і спокус, позбутися образ і почати нове життя. Її велич — в словах прохача, щирих і вірних. Тому поводитися з нею до Господа необхідно лише тоді, коли людина:

Душевна молитва про прощення гріхів є каяттям грішника, адже той, хто не може усвідомити всю тяжкість скоєного і своєї провини, не спаде до Великого Вчителя і не усвідомлює Його благодаті, а значить, не зможе бути прощений.

Головне — віра прохача в велике милосердя Всевишнього. Тільки вона подарує справжнє прощення, яке виходить з самого серця.

Коли відбуваються важливі зміни у внутрішньому світі людини, він починає проявляти свої найкращі якості до тих, знаходиться поруч, а саме:

Звертатися з молитвою про прощення можна до угодників і великомучеників. Прощення гріхів вимагає більш тривалого часу, так як таке потрібно відмолювати довго і благочестиво.

Молитва на прощення — дуже потужна молитва. Це голос душі, який чує Бог — і освячує людину, роблячи його чистішим, великодушними, добрішими, щоб він по Його велінням змінив цей світ на краще.

Тексти молитов

Молитва про прощення образ читається до Господа:

Господи, Ти бачиш мою слабкість, дай мені виправлення і сподоби мене любити Тебе від усієї душі моєї і думки, і подай мені благодать Свою, подай мені старанність здійснювати служби, приносити мою негідну молитву і за все дякувати Тобі.

Молитва прощення матері так само читається Всевишньому, такими словами:

Отче, Батько наш Небесний,

Прости вільні або мимовільні

Гріхи мої перед матір’ю.

Отче, подаруй їй Свою Милість Велику.

І дай серцям заспокоєння.

Нехай велика радість любові

Зійде на неї і душа моєї мам

Нехай зрадіють, Отче!

Амінь.

Молитва про прощення заступання і допомоги допоможе в скрутну хвилину, а читають її так:

В руці Твого превелікаго милосердя, о Боже мій, вручаю душу і тіло моє, почуття і слова мої, поради та думки моя, діла мої і вся тіла і душі моєї руху. Вхід і вихід мій, віру і проживання моє, перебіг і кінець життя мого, день і годину подиху мого, кончина моє, упокоєння душі і тіла мого. Ти ж, про Премілосерде Боже, всього світу гріхами неподоланне доброти, незлобивий, Господи, мене, більше всіх чоловіків грешнейшаго, прийми в руки защищения Твого і визволи від усякого зла, очисти багато численні провини моїх, подай виправлення злому і окаянному моєму життю і від прийдешніх гріхопадінь лютих завжди захоплювався мене, щоб ні в чемже коли Господь був розгнівався Твоє людинолюбство, імже покривай неміч мою від бісів, пристрастей і злих людей. Ворогом видимим і невидимим заборони, керуючись двома врятованим шляхом, доведи до Тебе, пристановища моєму і бажань моїх краю. Даруй мені кончину християнських, бездоганної, мирної, від повітряних духів злоби збережи, на Страшному Твоєму Суді милостивий рабу Твоєму буди і приєднай ма праворуч благословенним Твоїм вівцям, та з ними Тобі, Творця мого, славлю на віки. Амінь.

Територія жінок

Зараз ви знаходитесь тут:

Можливо, вас зацікавить: