Молитва за здоров’я хворого святого Пантелеймона

Молитва за здоров'я хворого святого Пантелеймона

Коли ми стикаємося з різними проблемами, ми шукаємо допомоги з боку, щоб вирішити дане питання. Найчастіше перше, що нам приходить на розум — це молитва до Господа або іншим святим. Особливо часто такі звернення направлені в тому випадку, якщо проблеми виникають зі здоров’ям. Люди читають молитви про здоров’я близьких, рідних, знайомих з метою лікування будь-якого, навіть самого складного захворювання.

Молитви можна як читати самостійно, так і слухати в храмі. Молитви є різноманітні, які стосуються здоров’я:

Найчастіше з метою зцілення недуг застосовують молитву про одужання хворого Пантелеймону.

Житіє святого

Часто запитують люди про те, чому направляти молитву про зцілення хворого Пантелеймону. Адже є велика кількість інших святих, у яких також можна просити про одужання. У першу чергу це пов’язано з тим, що кожен святий відповідає за певну сферу нашого життя. Пантелеймон за життя був лікарем. Він завжди намагався допомогти всім стражденним.

Ніколи нічого не вимагав за свою працю і лікував всіх безкорисливо. Так і після смерті він не залишає нікого наодинці зі своїми недугами, незалежно від того тілесні вони або душевні. Молитви за здоров’я даному святому досить ефективні. Читати молитву йому можна не тільки в моменти погіршення Вашого здоров’я, а й просто для його підтримки. За життя цей святий не раз показував свою щиру віру і любов до Господа і тому Бог ніколи не відмовлявся йому допомогти.

Так траплялися в його практиці і дійсно чудові діяння. Одного разу він воскресив мертвого і повернув зір сліпому. Але ці обставини не могли залишитися непоміченими. Особливо розгнівало це єретиків. Вони донесли царю на лікаря і той наказав його схопити і зрадити мученицьким випробувань. Пантелеймон все мужньо терпів і ні відступив від Господа в своїй вірі.

Ті, хто бачив все його муки і самі повірили в Бога. Царю це не сподобалося і він наказав стратити юнака. Його відрубали голову, а тіло потім кинули в багаття, але воно залишилося неушкодженим. Християни забрали його і поховали з належними йому почестями. День пам’яті святого відзначають 9 липня. Саме тоді натовпу паломників їдуть в монастир в Мадриді для того, щоб побачити диво. Кров, яку зібрали на місці страти святого ставати рідкої.

Молитва за здоров’я

Є багато пунктів в нашому житті, які є обов’язковими для нашого комфортного існування. Серед них виділяють: гроші, сім’я, робота, здоров’я. Але повірте, ніяка робота або кількість грошей не будуть Вам в радість в тому випадку, якщо у Вас проблеми зі здоров’ям. Бувають такі випадки в яких навіть традиційна медицина не може допомогти.

Тоді на допомогу Вам може прийти щира віра в Господа і інших святих. Угодники Божі — це посланці Господа на землі, які передають наші прохання Богу. Кожен може вибрати собі святого і звертати до нього свої молитви. Найчастіше молитви Святого Пантелеймона за здоров’я хворого звертають ті, хто хоче якнайшвидшого його одужання. Найчастіше до нього звертаються при таких проблемах:

Найстрашніше людини — це дізнатися про хворобу свого близького. Особливо це стосується страшних невиліковних діагнозів. Більшість тут же опускають руки і вважають, що вирок вже винесено. Але не варто впадати у відчай. Можна, по крайней мере, спробувати зробити все можливе. Є найсильніша молитва за здоров’я Пантелеймону, яку буде не зайве застосувати в даному випадку.

Як тільки Ви дізналися страшну новину, відразу починайте читати молитви даному святому. Не кидайте справу на півдорозі і вірте в те, що він обов’язково допоможе навіть в самому складному випадку. Траплялося, що навіть лікарі не могли пояснити факти перемоги найсерйозніших захворювань хворими. Також можна не тільки самому читати молитву, а й замовити молебень в храмі.

«Святий великомученику і цілителю Пантелеймоне, Бога милостивого наслідувачу! Призри благосердям і вислухай нас, грішних, перед святою твоєю іконою старанніше, хто молиться.

Випроси нам у Господа Бога, Йому ж з Ангелами предстоіші на небі, відпущення гріхів і гріхів наших: зціли хвороби душевні ж і тілесні рабів Божих, нині поминаються, зде майбутніх і всіх християн православних, до твого заступництва притекающих: CЕ бо ми, по гріхом нашим люте одержимі есми багатьма недуги і не імами допомоги і розради: до тебе ж вдаємося, яко дадеся ти благодать молитися за нас і зціляти всяку недугу і всяку хворобу; даруй убо всім нам святими молитвами твоїми здоров’я і благомощіе душі і тіла, поступу віри і благочестя і вся до житія тимчасового і спасіння потрібна, яко да, сподобівшіся тобою великих і багатих милостей, прославим тя і Подавця всіх благ, дивного у святих, Бога нашого, Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь.»

Пам’ятайте, що після позитивного рішення Вашої проблеми варто подякувати святого. Можна використовувати подячні молитви або просто звернеться своїми словами.

Територія жінок

Зараз ви знаходитесь тут:

Можливо, вас зацікавить: