Молитва про зцілення дитини Пантелеймону Цілителя

Молитва про зцілення дитини Пантелеймону Цілителя

Найбільше щастя для подружжя — це поява дітей в сім’ї. Батьки постійно радіють успіхам своїх діток, переживають за будь-які їхні неприємності і дуже засмучуються тоді, коли діти хворіють. Добре, коли це просто легке простудне або щось незначне. Але бувають такі випадки, коли з самого народження дітки мають серйозні захворювання. Батьки роблять все можливе для того, щоб вилікувати свого малюка. Вони шукають найкращих лікарів, їздять по лікарнях, дістають ліки і проходять процедури. Але часом цього не достатньо. В такому випадку буде не зайвим читати молитву Пантелеймону Цілителя про зцілення дитини. Багато лікарів бувають часом здивовані, що даний святий допомагає зцілиться від досить складних захворювань.

Житіє цілителя

Народився він в 3 столітті в родині батьків різної віри. Мати була християнкою, а батько — язичником. Мати завжди намагалася виховувати хлопчика в дусі православ’я, але так як рано померла, то йому довелося перейнятися вірою батька. Навчався він лікарському майстерності, в якому був досить успішний і згодом був приставлений до двору царя Максиміліана. Одного разу він став свідком того, як пресвітер Єрмолай воскресив хлопчика, який отруївся за допомогою молитви Ісуса Христа.

Тоді він і прийняв рішення стати лікарем і прийняти християнство. Вони ніколи не відмовляв у допомозі нужденним і для нього не було різниці в тому, який ти віри і чи є у тебе гроші. Він надавав допомогу всіма нічого не вимагав натомість. Багато римські цілителі втрачали свої доходи через нього. Вони поскаржилися царю і той викликав його до себе. Тоді Пантелеймон попросить провести випробування.

Він запропонував спочатку відправити хворої людини на лікування язичницьким жерцям, а потім він сам спробує його зцілити. Той, хто допоможе йому, і буде носієм істинної віри. І в даному змаганні переміг святий. Це розлютило царя і він зажадав зрадити святого страшним мукам. Але молитви дали йому сили витримати всі гідно. Спочатку імператор наказав його кинути диким звірам. Але ті не сміли його зачепити. Потім йому відрубали голову і тіло кинули в багаття, але воно залишилося неушкодженим. Християни поховали його з усіма почестями.

Молитви святому

Так як цей святий займався лікуванням при житті і лікував усіх від будь-якої недуги, то саме йому прийнято звертати молитви про зцілення хворої дитини, а також дорослих. Святий постійно протегує всім страждаючим і тим, хто терпить муки хвороб. Найчастіше люди звертаються до нього в таких випадках:

В його силі допомогти кожному і відвести недуга подалі від людини. Найчастіше лик святого рекомендують ставити недалеко від ліжка хворого. Також він допомагає зцілити не тільки тілесні, але й душевні хвороби. Багато хто вважає, що молитви до нього дуже ефективні, особливо якщо матері читають молитву Святого Пантелеймона про дітей, а чада — за здоров’я батьків.

У житті Пантелеймона трапився випадок пожвавлення мертвої дитини. Одного разу він ішов по вулиці і побачив як єхидна вкусила дитину і той помер. Він тут же звернувся з молитвою до Ісуса Христа про повернення до життя дитини і покарання тварини. Негайно ж життя повернулося до хлопчика, а єхидна перейняла на себе свою отруту і померла. Саме тому часто читають батьки читають молитви про одужання дитини. Якщо у Вас трапилася ситуація, що захворіла дитина, то обов’язково відправляйтеся до лікаря на огляд.

Разом в ці можете також і починати читати молитву святому. Вона ніколи не буде зайвою. Адже можна просити не тільки про зцілення від якоїсь недуги, а й молитви святого Пантелеймона за здоров’я дитини. Читати такі молитви можна не тільки в храмах, а й удома. Бажано робити це перед ликом святого, тим більше, що в кожному храмі він точно є. Та й вдома у кожного православного християнина він теж знайдеться. Якщо ж все-таки у Вас його не виявилося, то купити його можна в свічковий лавці будь-якого храму. Крім того, часто іконку з цим святим ставлять біля ліжка хворого.

Перед тим як приступити до молитви, постарайтеся усунути від себе всякі погані думки. Для цього можна запалити свічку. Вона допоможе налаштуватися на необхідний лад. Далі неспішно промовляти слова молитви. Намагайтеся відмовитися в те, що вимовляєте. Не робіть цього машинально, так як дана дія не принесе ніякої користі. Кажуть, що щира сердечна молитва матері може і з дна мор дістати. Так що читайте молитву за здоров’я хворого дитини і вірте в те, що святий Вам обов’язково допоможе.

«О, великий угоднику Христовий, страстотерпче і лікаря многомилостивий Пантелеймона! Надо мною, грішним рабом, вислухай благання і благання моє, умилостив небесного, верховного Лікаря душ і тілес наших, Христа Бога нашого, нехай дасть ми зцілення від недуги, мя гнетущаго.

Прийми недостойне моління грешнейшаго паче всіх людей. Відвідай ма благодатним відвідуванням. Твоїх гріховних виразок моїх, помажеш їх єлеєм милості твоєї і зціли мя; да здоровий єси душею і тілом, залишок днів моїх, благодаттю Божою, возмог провести в покаянні і догоджання Богу і сподоблюся восприяти благий кінець життя мого.

Їй, угоднику Божий! Умоли Христа Бога, та заступництвом твоїм дарує здоров’я тілу моєму і порятунок душі моєї. Амінь.»

Територія жінок

Зараз ви знаходитесь тут:

Можливо, вас зацікавить: