Молитва за здоров’я хворого Миколі Чудотворцю

Молитва за здоров'я хворого Миколі Чудотворцю

Здоров’я для кожної людини — це той пункт, який дуже важливий для нас. Його не купиш ні за які гроші і не повернеш. Щоб домогтися чого-небудь в житті будь-якої людини необхідно міцне здоров’я. Хоча погана екологія, постійні стреси, неприємності здатні завдати шкоди навіть самому здоровій людині. Читання молитви за здоров’я хворого Миколі Чудотворцю допоможе відновити здоров’я, полегшити стан хворого і повернути колишні сили. Найбільш часто такі прохання спрямовані до Матрони, Миколі Чудотворцю або Богородиці.

Микола Чудотворець і його допомога

Даний святий є одним з найбільш шанованим серед інших в православ’ї. Часто в червоному куточку можна побачити три важливих ікони: по середині Ісус Христос, зліва — Микола Чудотворець і праворуч — Богоматір. Таке почесне місце він заслужив творінням своїх чудес. Ще за життя він прославився своїми діяннями. Молитви, з якими до нього приходили, він обов’язково передавав Господу через свої прохання.

І багато хто говорить, що вони завжди були почуті. Багато розповідають про те, що у нього була певна зв’язок з Господом, яка після смерті Миколи Чудотворця нікуди не пропала, а тільки стала ще сильніше. Цього святого вважають покровителем моряків і купців. Зазначалося також його позитивне ставлення до дітей. Не дарма його називають Чудотворцем. Адже все перед читанням молитов очікують чуда.

Саме тому молитви Миколі Чудотворцю за здоров’я близьких спрямовані на очікування дива. Микола Чудотворець ніколи не відмовляв у проханнях. Він намагався допомогти не тільки матеріально, а й морально. Духовні настанови часто були спрямовані на зміцнення віри, а також підняття духу.

Найчастіше його просять про:

Молитвословие про здоров’я

Молитовні слова про здоров’я Миколи Угодника несуть в собі велику силу. Читати її можна як у храмі, так і вдома. Молитву можна вимовляти не тільки за себе, але і за інших (близьких, рідних, дітей, дружину, чоловіка). Саме основне, щоб людина, яка читає молитву і той, за якого просять, був хрещеним. Ще за свого життя цей святий відзначився чудотворними зціленнями. Слова повинні вимовлятися від чистого серця і з вірою в те, що все збудеться.

Ось текст основної молитви про дарування здоров’я:

«О, Микола Всесвятій, угодник Господньої, вічний заступник наш, і всюди в усіх бідах помічник наш. Допоможи мені, Божого раба (ім’я), смутному і грішному, в реальному житті, попроси Господа дарувати мені відпущення гріхів моїх, бо згрішив я справою, словом, в помислах і всіма своїми почуттями. Допоможи мені окаянному, Святий Чудотворець, попроси Господа нашого про здоров’я міцному, визволи мене від мук і поневірянь. Амінь».

Є також і інші молитви, які також спрямовані на одужання. Є деякі, які несуть в собі особливу силу — це молитви матерів за здоров’я дітей і молитви дітей Миколи Угодника. Пояснюють таку особливість цих молитов тим, що даний святий завжди позитивно ставився до дітей і вічно дарували їх своєю благодаттю. Але не потрібно забувати про те, що необхідно не тільки просити, але і дякувати. Так ось і діти повинні бути вдячними своїм батькам за все, що мають в цьому житті, а найголовніше — і за саме життя.

Бажано тексти молитов знати напам’ять. Це допоможе Вам не відволікатися на інші думки.

Є сильна молитва Миколаю Чудотворцю за здоров’я, в якій просять не про своє здоров’я, а про про здоров’я рідних, наприклад за здоров’я матері. Такі прохання також будуть почуті, адже просити за здоров’я іншого може тільки людина з чистою душею. Егоїстичних людей не хвилює нічого крім їх власної персони і тому зверненні за здоров’я близької буде ще вагомішою.

Ось текст цієї молитви:

«Про Всесвятий Миколу, догоджаючи преізрядний Господній, теплий наш заступнику, і всюди в скорботах швидкий помічнику, допоможи мені, грішному і смутному, в теперешній житії, умоли Господа Бога, дарував ми залишення всіх моїх гріхів, еліко згрішив від юності моєї, у всьому житії моєму, справою, словом, помислом і всіма моїми почуттями; і під кінець душі моєї допоможи мені окаянному, умоли Господа Бога всього творіння Творче, избавити ма повітряних митарств і вічної муки, та завжди прославляю Отця, і Сина, і Святого Духа, і твоє милостиво предстательство, нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.»

Записки Миколі

Буває таке трапляється, коли немає можливості ходити до церкви кожен день і читати молитви, тоді можна подати записку за здоров’я Миколі Чудотворцю. Якщо Ви не знаєте як написати записку за здоров’я Миколі Чудотворцю, то можна скористатися рекомендаціями, які наведені нижче. Або попросити допомоги в храмі біля свічковий лавки або знайти зразок в Інтернеті.

Правила написання записки за здоров’я Миколі Чудотворцю:

Ось зразок записки молебень за здоров’я Миколі Чудотворцю:

Молебень за здоров’я Свт. Миколі Чудотворцю Прп. Сергія Радонезького Вмц. Варварі Кирила Андрія Віри Анастасії Клавдії

Головне в читанні молитов — це щира віра і слова, які йдуть від серця.

Територія жінок

Зараз ви знаходитесь тут:

Можливо, вас зацікавить: