Молитва за нехрещених померлих, покійних

Молитва за нехрещених померлих, покійних

У православ’ї існує досить велика кількість різних молитов, які підносяться до Господа і святих. Але існує така думка, що молиться можуть тільки люди, які через Таїнство Хрещення прийняли певну віру. Але що ж робити якщо людина не прийняв офіційно віри, але в глибині душі він все ж вірить у Спасителя. Потрібно відзначити, що таких випадків насправді не мало. Священнослужителі стверджують, що в таких ситуаціях рекомендують читати молитву за нехрещених людини. Вона гарантовано допоможе не тільки огорнути його невидимою захистом, але і допоможуть зміцнити людини у вірі.

Молитва за померлих

Для кожної сім’ї велике горе якщо їх родичі помирають не своєю смертю, а творять суїцид. Як відомо таких людей священнослужителі НЕ відспівують, тому вони залишаються без відпущення мирських гріхів. Так як за церковними канонами суїцид вважається дуже великим гріхом. Але що ж робити родичам таких покійних. Адже дуже часто буває так, що людина покінчила життя самогубством не по своїй волі.

У таких випадках священнослужителі рекомендують родичам читати молитву за нехрещених померлих. Як видно з самої назви прохання її також вимовляють в разі смерті нехрещених. Незважаючи на деякі заборони церкви і не відповідність церковних канонів пам’ятайте, що милосердя Богоматері та Ісуса Христа безмежно. Будь-хто може молитися за нехрещених людей використовуючи келійну молитву. Правда її можна читати тільки вдома. На Літургіях таке прощення не читається.

Як правило, за упокойних і живих нехрещених людей моляться святому Уару. У його честь вже побудовано не мала кількість каплиці. Також у нього є і ікона. З життя святого відомо, що він мав особливу благодать від Всевишнього підносити молитву за нехрещених померлих. За часів, коли в нашій країні процвітав атеїзм багато людей зросла і померло нехрещеними.

Але незважаючи на це їх віруючі родичі хочуть молитися за їхнє упокоєння. Така своєрідна «приватна» молитва ніколи не заборонялася ні церковними канонами, ні священнослужителями.

Молитва про нехрещених немовлят

Дуже часто в житті трапляються ситуації, коли в сім’ї народжується довгоочікуваний малюк. Але в останні роки все частіше почастішали ситуації, коли дитина народжується завчасно і сім’я переживає деякі важкі моменти в житті. У такі хвилини кожен батько буде намагатися молитвою захистити своє новонароджене чада. Але як же бути адже малюк ще не хрещений? Не варто впадати у відчай.

У таких ситуаціях священнослужителі рекомендують читати молитву за здоров’я нехрещених насамперед Господу Богу та Богоматері. Багато хто прагне знайти таку молитву в спеціальних молитвословах. Але потрібно визнати, що незважаючи на те, що в церковних писаннях існують згадки про такий проханні насправді його вимовляють своїми словами у вільній формі. Головне, щоб в ньому була викладена коротка суть. Прохання про нехрещених вимовляють в наступних випадках:

Багато починаючі віруючі хто задається питанням навіщо читати таке прохання якщо можна прийняти таїнство Хрещення. Справа в тому, що провести даний обряд можна не у всіх випадках. Наприклад, коли народжується недоношена дитина його поміщають в спеціальному боксі в реанімацію. Він може там знаходиться досить тривалий період часу. А в таку зону лікарні немає доступу всім крім медичного персоналу, тому проведення таїнства просто фізично неможливо.

Також слід дотримуватися період після народження, після якого можна здійснювати дане таїнство. Згідно з церковними канонами хрестити малюка можна не раніше ніж на сороковий день після його появи на світло. І таких прикладів, коли немає можливості провести обряд з яких-небудь причин дуже багато. Головне нести віру в серці і молитися про нехрещених близьких. І Господь обов’язково їх помилує і захистить.

Молитва Льва Оптинського про нехрещених

Як уже згадувалося вище буває багато різних ситуацій, коли люди не можуть прийняти православне хрещення. Але незважаючи на це їхні родичі все одно хочуть просити захисту за них перед Всевишнім. Найчастіше виникають питання про покійних, що здійснюють суїцид. Для таких випадків існує молитва Льва Отінского, за допомогою якої можна підносити прохання за покійних, які віддали Богу дух без покаяння.

Її читають вдома в один і той же час протягом певного часу. Така молитва не тільки допоможе попросити у Всевишнього відпущення гріхів померлого, а й знайти спокій його душі на тому світі.

Шукай, Господи, загиблу душу раба Твого (ім’я): аще можливо є, помилуй. Неізследіми Твої. Не постав мені в гріх цієї молитви моєї, але нехай буде свята воля Твоя.

Територія жінок

Зараз ви знаходитесь тут:

Можливо, вас зацікавить: