Молитва водія про збереження і допомоги в дорозі

Молитва водія про збереження і допомоги в дорозі

Сьогодні у багатьох власників автомобілів в кабіні транспортного засобу можна побачити на торпеді прикріплену церковну атрибутику. Це може бути невеликий дерев’яний хрестик, який висить на передньому дзеркалі, або невелика за розміром ікона або три іконки, прикріплені на бардачку або трохи вище. Крім того, в православ’ї також прийнято читати молитву водієві про збереження і допомоги в дорозі. Але, на жаль, не всі знають кому зі святих прийнято звертатися в таких ситуаціях.

Кому прийнято звертатися з молитовним проханням

На автомобільній церковної атрибутики найчастіше знаходяться зображення таких святих як Микола Угодник, святая Богоматір і Ісус Христос. Саме до цих святих і прийнято підносити звернення про допомогу і захист від усього поганого в дорозі. Причому читання молитви рекомендується не тільки у випадках відправлення в далекі подорожі, але і вчасно не далеких поїздок. Адже автомобіль є засобом пересування підвищеної небезпеки. І на дорозі може в будь-яку секунду щось трапиться.

Пам’ятайте, що навіть самий висококласний водій повинен відповідати не тільки за свою безпеку, але і за безпеку своїх пасажирів. Тому сильну молитву водія в дорогу рекомендується читати перед кожним виїздом транспортного засобу. Спеціальна молитва написана для тих людей, які багато часу проводять за кермом. Вона звернена до Ісуса Христа. Її візуально можна розділити на дві частини:

Прохання досить короткий. Але незважаючи на це в ньому міститься все найнеобхідніше звернення, яке повинно бути вимовлене моляться.

Молитва водієві перед дорогою Миколі Чудотворцю

Найпопулярнішим молитовним проханням про захист в дорозі є молитва до Миколи Угодника. Її можна вимовляти в будь-який час: і відразу після виїзду, і під час подорожі. Також її можна читати задовго до планованого виїзду. Дане прохання допомагає вберегти мандрівників не тільки тих, які користуються автомобілем, але і будь-яким транспортним засобом.

Дане прохання стало дуже популярним після того, як став відомий факт порятунку корабля під час бурі. Якщо є можливість і бажання не зайвим буде прочитати акафіст святому. Священнослужителі рекомендують після читання спеціального звернення промовляти своїми словами прохання про технічному виправленні техніки. Молитву водія в дорогу Боже Всеблагий і Всемилостивий Миколи Угодника можуть вимовляти не тільки водії, а й їхні родичі та близькі.

Важливо пам’ятати і розуміти, що підтримка родичів в дорозі має величезне значення. Прохання може вимовляти дружина, чоловік, діти, батьки і т. д. Великий силою володіє спільна молитва. Вона читається всіма бажаючими в одне і теж час в незалежності від місця знаходження тих, хто молиться. Священнослужителі рекомендують ще замовляти спеціальні молебні, Сорокоусти і читати кондаки і псалтирі. Це допоможе забезпечити додатковий захист мандрівникам від все не доброго. Найчастіше, після такої сильної підтримки дорога проходить легко і без задирки.

Щоб звернення до святих не принесли шкоди, не можна її проголошенням відволікати водія. Хреститься під час їзди також не рекомендується. Не зайвим буде автомобільне засіб освятити перед дорогою святою водою.

Текст молитви:

Боже, Всеблагий і Всемилостивий, всіх охраняяй Своєю милістю і людинолюбством, смиренно благаю Тебе, заступництвом Богородиці і всіх святих, збережи від раптової смерті і всякої напасті мене, грішного, і довірених мені людей і допоможи неушкоджених доставляти кожного по його потребі. Боже Милостивий! Боронь мене від злого духа молодецтва, нечистої сили пияцтва, викликають нещастя і раптову смерть без покаяніяю Врятуй мене, Господи, з чистою совістю дожити до глибокої старості без тягаря убитих і покалічених на мою недбальство людей, і щоб прославилося Ім’я Твоє Святе, нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Територія жінок

Зараз ви знаходитесь тут:

Можливо, вас зацікавить: