Молитва про душевний спокій, коли дуже погано на душі

Молитва про душевний спокій, коли дуже погано на душі

Будь-яка людина відчуває в житті втрату душевних сил, безнадійність і смуток. Тоді деякі люди вдаються до нетрадиційної медицини або йдуть до ворожок. Але існують інші способи набуття душевної рівноваги — це молитва про душевний спокій. Використовують також практику йоги і медитацію. Релаксація найбезпечніший метод боротьби з нудьгою і неврозами.

Які молитви бувають

Православні молитовні тексти — найрізноманітніші, за змістом вони діляться на молитви:

У душевні хвороби звертаються до святих:

Під час туги, відчаю звертаються з молитвами до Богородиці, Великомучениці Варвари, Задонського Чудотворцю перед їх іконами. Якщо діти потрапили не в те оточення, звернення до Богородиці допомагає позбутися від поганого впливу.

Що робити, коли болить душа

Традиційний російський підхід втопити душу в алкоголі не виходить, стає ще гірше. Необхідно відвідати церкву і запалити свічки у трьох ікон Ісуса Христа, Святого Миколая, Матрони Московської, згадати всі гріхи, пробачити образи і покаятися перед образами.

  • Насамперед надіти на шию натільний хрест.
  • Припинити аналізувати травмуючі події і повертатися до них. Має бути прийнято їх як давність і змиритися з ними.
  • Подумати, навіщо були послані страждання.
  • Дати думкам корисну їжу в вигляді молитов.
  • Перед тим як відійти до сну читати молитву.
  • Поливати верхівку святою водою.
  • Сповідатися і причаститися.
  • Молитва про душевний спокій Оптинський старців

    Оптинський древня обитель відома своїми лікарями Оптинського старцями і розташована недалеко від Калузької області. Найвідомішими були три відлюдника:

    Свята обитель притягувала паломників, які приходили лікувати не тільки фізичні, але і душевні хвороби. Молитовні тексти Оптинського старців писалася більше ста двадцяти років, і вважаються найефективнішими, допомагають впоратися з важкими проблемами. Після прочитання тексту наступає легкість. Якщо регулярно читати молитву, можна знайти душевний спокій, повчання і підтримку. Ранкове читання налаштовує на позитивну хвилю, підвищує стійкість до стресів і покращує настрій.

    Всі люди приходять на землю виконати своє призначення. Бувають труднощі і невдачі і все необхідно приймати зі смиренням і вдячністю. Сліпа людина не зрозуміє, як прекрасний світ, а глухий, який цілющою буває музика. Все пізнається в порівнянні. Після бурі завжди приходить спокій і треба насолоджуватися хвилинами спокою. Саме протилежності заставляються рухатися життя вперед і унікальний текст молитви Оптинського старців цьому свідчення.

    І так, коли зовсім тяжко на душі, читається таая молитва «Дай мені розум і душевний спокій»:

    «Дай мені розум і душевний спокій зустріти все, що принесе мені цей день. Дай мені цілком віддатися волі Твоїй святій. На всяку годину цього дня у всьому настав і підтримай мене. Які б я не отримував звістки протягом дня, навчи мене прийняти їх зі спокійною душею і твердим переконанням, що на все свята воля Твоя. У всіх словах і справах моїх керуй моїми думками і почуттями. У всіх непередбачених випадках не дай мені забути, що все послано Тобою. Навчи мене прямо й розумно діяти з кожним членом сім’ї моєї, нікого не бентежачи і не засмучуючи. Господи, дай мені силу перенести втому наступаючого дня і всі події протягом дня. Керуй моєю волею і навчи мене молитися, вірити, сподіватися, терпіти, прощати і любити. Амінь».

    Молитви для здобуття душевного спокою повна версія:

    «Господи, дай мені з душевним спокоєм зустріти все, що принесе мені цей день. Дай мені цілком віддатися волі Твоїй святій. На всяку годину цього дня у всьому настав і підтримай мене. Які б я не отримував звістки протягом дня, навчи мене прийняти їх зі спокійною душею і твердим переконанням, що на все свята воля Твоя. У всіх словах і справах моїх керуй моїми думками і почуттями. У всіх непередбачених випадках не дай мені забути, що все послано Тобою. Навчи мене прямо й розумно діяти з кожним членом сім’ї моєї, нікого не бентежачи і не засмучуючи. Господи, дай мені силу перенести втому наступаючого дня і всі події протягом дня. Керуй моєю волею і навчи мене молитися, вірити, сподіватися, терпіти, прощати і любити. Амінь.

    Господи, дай мені з душевним спокоєм зустріти все, що принесе мені цей день. Господи, дай мені цілком віддатися Твоїй святій волі. Господи, на всяку годину цього дня у всьому настав і підтримай мене. Господи, які б я не отримав звістки протягом цього дня, навчи прийняти їх зі спокійною душею і твердим переконанням, що на все є Твоя свята воля. Господи, відкрий мені волю Твою святу для мене і оточуючих мене. Господи, у всіх моїх словах і помислах сам керуй моїми думками і почуттями. Господи, у всіх непередбачених випадках не дай мені забути, що все послано тобою. Господи, навчи правильно, просто, розумно поводитися з усіма домашніми і оточуючими мене, старшими, рівними і молодшими, щоб мені нікого не засмутити, але всім сприяти до блага. Господи, дай мені силу перенести стомлення наступаючого дня і всі події протягом дня. Господи, керуй Сам Ти моєю волею і навчи мене молитися, сподіватися, вірити, любити, терпіти і прощати. Господи, не дай мене на сваволю моїх ворогів, але заради імені Твого святого сам води і керуй мною. Господи, просвіти мій розум і серце моє для розуміння Твоїх вічних і незмінних законів, які керують світом, щоб я, грішний раб Твій, міг правильно служити Тобі і ближнім моїм. Господи, дякую Тобі за все, що зі мною буде, бо твердо вірю, що любить Тебе усе допомагає на добре. Господи, благослови всі мої виходження і входження, діяння справ, слова і думки, сподоби мене завжди радісно прославляти, оспівувати і благословляти Тебе, бо Ти благословен єси на віки віків. Амінь».

    Територія жінок

    Зараз ви знаходитесь тут:

    Можливо, вас зацікавить: