Молитва Миколі Чудотворцю про батьків

Молитва Миколі Чудотворцю про батьків

Для кожної людини батьки це найдорожчі в світі люди. Їм ми завжди желем здоров’я і счастья. Ведь батьки — це ті люди, які дали нам життя. Є звичайно такі, що і залишають своїх дітей, але є і хороші які виховують своїх малюків з самого народження. У кожного в житті бувають різні ситуації, тому вчинки інших ніхто не в праві судити. Діти повинні шанувати і поважати своїх матір і батька, а також віддавати їм борг перед святою молитвою за здоров’я батьків Миколі Чудотворцю.

Незважаючи на те, що ми в віці перехідного періоду ми часто не можемо знайти з ними спільну мову. Але як показує життєва практика з часом кожна людина починає розуміти, що все-таки не були праві і свої заборони ставили і давали поради тільки бажаючи кращого. Кожен православний віруючий повинен читати молитву за здоров’я батьків, допомагати їм по господарству, надавати не тільки матеріальну, а й моральну допомогу. А також підтримувати в скрутну хвилину.

Молитва за здоров’я батьків Миколи Угодника

Дуже часто буває так, що діти виростають і з’їжджають від батьків. Іноді вони переїжджають жити в інше місто і навіть в іншу країну. Коли ми далеко знаходимося від них не кожен може часто приїжджати до рідних і провідувати їх. Тому може бути багато різних причин. У таких випадках ми як правило намагаємося частіше їм дзвонити і писати, цікавлячись про їхнє здоров’я. Якщо не можемо особисто їм привезти продуктів, тоді відправляємо їм гроші.

Але в православній вірі є ще один спосіб подбає про батьків в незалежності від того як далеко ми від них знаходимося, і в незалежності від фінансового становища і можливості допомогти це читання сильної молитви святому Миколаю Чудотворцю за здоров’я батьків. Справа в тому, що християни моляться не тільки про людей, які їм дороги, але навіть і за здоров’я ворогом, а про батьків тим більше.

Така молитва служить додатковим захистом для батька і матері. Вона оберігає їх від усього лихого. Особливо молитва необхідна в ситуації, коли мати або батько хворіють, адже здоров’я в похилому віці дуже часто слабшає. Промовляючи молитву просять:

Як правильно молиться

Молитву про батьків для того щоб вона була почута потрібно вимовляти щодня. При чому це можна робити як вдома, так і в храмі. Прийшовши в храм обов’язково купите 15 свічок і святу воду. Підійдіть до образу Святого Миколая поставте на проти нього три свічки подумки промовляючи перша свічка — це свічка подяки за допомогу, друга — за здравіє рідних, третя — за здравіє ворогів.

Після того як поставите свічки підійдіть до образу і прочитайте молитву. Якщо ви не знаєте спеціальних молитов, написаних в молитовнику то можна попросити про бажаному своїми словами. Головне, щоб бажання було щирим, а слова простими і не мудрими. Після того як ви прочитаєте молитву перехрестилася тричі і можете виходити з храму. Решта 12 свічок заберіть з собою додому. Їх можна запалювати перед образом святого в разі читання молитви дома. Еслі молитовні слова ви будете читати не в храмі, а вдома тоді замкніться в кімнаті. У ній нікого не повинно бути. Навіть домашніх тварин. Поставте ікону на стілець або невисокий стіл, перед образом запалом свічку. Станьте на коліна перед іконою і вклоніться. Проженете геть усі свої негативні і похмурі думки. Дивлячись на полум’я палаючої свічки скажіть тихо сім разів молитву «Отче наш».

І тільки після цього можете починати читати молитву Миколі Чудотворцю за здоров’я хворого батька або просто молитовні слова за здоров’я. Вважається, що якщо просити про допомогу саме таким чином і в такій послідовності, то молитва знаходить велику силу. Конечно не мало важливим є і щирість, добродушність і щирість з яким ви будете вимовляти слова про прохання.

Якщо у вас в будинку немає святого образу Миколи Угодника, то обов’язково його придбайте в церковній лавці і поставте в такому місці, щоб ви могли його бачити щодня. Моліться і просіть прощення і допомоги як у святих, так і у Ісуса Христа. Якщо вони будуть у вас присутні в серці, то молитви обов’язково будуть почуті. Також рекомендується подарувати батькам святий образ Миколи. Він буде їх оберігати в хвилини, коли вас не буде поруч.

Текст молитви:

Чудотворець Миколай, з благанням звертаюся до тебе. Захисти моїх батьків від втрати здоров’я, від немочі і наруги. Допоможи їм дістатися до православ’я вірного і отруєнь все смути від падіння тлінного. Поклади перед Господом Богом за них, і визволи від хвороби батьків моїх. Хай буде воля твоя. Амінь.

Територія жінок

Зараз ви знаходитесь тут:

Можливо, вас зацікавить: