Молебень преподобного Сергія Радонезького

Молебень преподобного Сергія Радонезького

У православ’ї існує велика кількість святих. Залежно від того чим вони займалися за життя їм підносять молитви і просять про допомогу в різних ситуаціях. У свою ж чергу храм — це місце в якому зібрані святі образи, які допомагають людям. Віруючі приходять сюди, щоб схилиться перед великомучениками. Також в храмі можна замовити молебень преподобному Сергія Радонезького.

Про що просять у святого

Сергій Радонезький — це великий російський святий. Те, що він присвятить своє життя служінню Господу було відомо ще далеко до його народження. У світі його називали Варфоломієм. Ще з раннього дитинства він виявляв тягу до служіння Господу. Після смерті батьків він пішов служити в монастир де його і назвали Сергієм.

В ті часи мало хто прагнув до навчань. Так склалося, що дівчатка прагнули по швидше вийти заміж і народити дітей, а юнаки виконували дуже важку роботу, щоб прогодувати свою сім’ю. Але незважаючи на такі підвалини батьки все ж віддали Варфоломія вчиться. Знання йому давалися дуже важко, і він був ізгоєм у класі. Хлопчик сильно переживав з цього приводу.

Коли сталося диво, і він зустрів ангела і попросив у нього про допомогу. З тих пір преподобний став грамотним і вмів добре читати і писати. Святий творив справжні дива. Він зціляв і воскрешав людей.

Сьогодні ж до його лику з’їжджаються паломники з усього світу. Вони просять допомоги в наступних ситуаціях:

Багато віруючих також молять святого про допомогу в навчанні своїх дітей. Студенти приходять до лику святого перед іспитом і заліком. Він обов’язково допоможе кожному хто цього потребує.

Як замовити молебень

Серед всіх прохань найпопулярнішим є молебень Сергія Радонежського за учня. Це не дивно. Адже він є покровителем студентів і школярів. Для того, щоб здати вдало іспит і легко було вчитися необхідно відвідати храм і залишити записочку на прохання. Обов’язково підійдіть до образу святого. Поставте перед його ликом запалену свічку і скажіть молитву. Як правило молебні читаються щодня протягом 40 днів. Після закінчення цього терміну за бажанням можна повторно його замовити.

Молитовне прохання до святого можна вимовляти і вдома. Але для цього необхідно, щоб удома була ікона з його зображенням. Прохання можна читати як своїми словами, так і текстом з молитвослова. Головне, щоб думки були викладені чітко і конкретно. У разі проголошення молитов вдома потрібно обов’язково це робити у відокремленому місці, щоб ніхто не заважав. Перед ликом обов’язково потрібно ставити запалену лампадку або церковну свічку. Не варто очікувати, що молитва допоможе знань самим зайти в голову. Потрібно продовжувати вчиться.

Просто запам’ятовуватися все буде набагато легше. Адже без самостійного зусилля домогтися нічого неможливо. Святі лише допомагають нам розпочату справу довести до успішного результату.

Текст молебню преподобного Сергія Радонезького:

«Про небесного громадянина Єрусалиму, преподобний отче Сергіє! Поглянь на нас милостиво і до землі прихильних виведи до висоти небесній. Ти горе, на небесах; ми на землі, низу, віддалені від тебе, чи не толико місцем, еліко гріхами своїми і беззаконнями; але до тебе, яко нам сродному, вдаємося і взиваємо: настави нас ходити шляхом твоїм, подай і керівництво.

Властиво є тобі, отче наш, велике число милосердя і людяність: на землі живущих, нема про своєму тільки порятунок бисть тобі піклування, а й про всіх до тебе притекающих. Настанови твоя биша тростину книжника скорописця, на серце каждаго дієслова життя начертавающая. Чи не тілесні тільки лікував єси хвороби, але паче душевних лікар витончений явився єси, і вся твоя святая життя бисть зерцало усякої чесноти. Аще Толік був єси, святче Божий, на землі: кольок нині єси, на небесах!

Ти днесь предстоіші Престолу Світла неприступного, і в ньому, бо в дзеркалі, Зришь вся наша потреби і прохання; ти водворяешіся укупі з Ангелами, про единем грішниці кається тими, хто тішиться. І людинолюбство Боже є невичерпна, і твоє до Нього відвагу багато: чи не перестанемо про нас взиваючи до Господа. Випроси заступництвом твоїм у Всемилостивого Бога нашого світ Церкви Його, під знаком Хреста войовничої, згода у вірі і едіномудріе, суемудрія ж і розколів винищення, твердження во благих ділах, хворим зцілення, сумним втіха, скривдженим заступництво, хто бідує допомогу.

Чи не посоромив нас, до тебе з вірою притекающих. Бо якщо й не варте есми толікаго батька і заступника, але ти, наслідувач бувши людинолюбства Божого, сотвори ни гідні через звернення від злих справ до благого житія. Вся Богопросвещенная Росія, твоїми чудесами виконана і милостями благодійниці, визнає тя бити свого покровителя і захисника. Яви давні милості твоя, і їх же отцем довкілля зміцнило єси, що не отрини і нас, чад їх, стопами їх до тебе простують.

Віруємо, що духом нам сопрісутствуеші. Бо де є Господь, якоже слово Його вчить нас, тамо і слуга Його буде. Ти вірний єси раб Господній, і Богу всюди сущу, ти в Ньому єси, і Він в тебе є, паче же і тілом з нами єси. Се нетленния і жівоносния твоя мощі, яко скарб безцінний, вручи нам чудес Бог. Стоячи перед ним, бо тобі живу сущу, припадаємо і молимося: прийми моління наша і принесеш їх на жертовник милосердя Божого, так прийму тобою благодать і своєчасної в потребах наших допомога. Зміцни нас, малодушних, і даси ці нас у вірі, та безсумнівно уповаємо получити вся благая від благосердя Владики молитвами твоїми.

Паству ж твою духовну, тобою зібрану, що не перестанемо управляти жезлом духовні мудросте: трудяться допоможи, разслабленния підведи, споспеші ярмо Христове несть у благодушності і терпінні, і всіх нас управи в світі і покаянні скінчити життя наше і преселітіся зі сподіванням в блаженна надра Авраамова, ідеже ти радісно по трудах і подвигах нині почіваеші, прославляючи з усіма святими Бога, в Трійці славімаго, Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь.»

Територія жінок

Зараз ви знаходитесь тут:

Можливо, вас зацікавить: