Материнська молитва за чадо своє до Богородиці

Материнська молитва за чадо своє до Богородиці

Для будь-якої жінки найважливішим є материнство і її діти. Вона готова буде віддати все, включаючи своє життя, за те, щоб з їхніми чадами було все добре. А ось коли малюки хворіють, то материнська молитва здатна творити чудеса. Є навіть такий вислів, що вона навіть з дна моря дістане. Саме при всякі неприємності мами використовують молитву за чадо своє Богородиці. Багато вважаю, що так як Богоматір сама була мамою, то вона не залишить їх у біді і буде прихильною до їх малюкам.

Мати і дитя її

Бути мамою — це найпочесніша і найвідповідальніша робота в житті кожної жінки. Але крім всього цього вона ще й найважча. Коли малюки ще маленькі мами проводять безсонні ночі над ліжечками малят, годують їх, розвивають і виконують інші дії. А православні матері ще й звертаються з молитвами за своє чадо до Господа щодня. Є якась невидима, але дуже сильний зв’язок між мамою і малюком. Вона не стільки фізична, скільки духовна.

Сила материнської молитви доведена вже неодноразово і вона допомагала врятувати дитину з найскладніших ситуацій. Кожна мати повинна пам’ятати про те, що її слова несуть велике значення для дитини. Мама може як врятувати його, так і принести йому шкоду. Саме тому необхідно пам’ятати про те, що не можна ні в якому разі:

Мати вважають ангелом хранителем для своєї дитини у плоті, який перебував з ним ще з моменту її зачаття. Бути матір’ю — це вище призначення кожної жінки. Кожній дитині потрібна мама, так як це сенс її життя. Материнська молитва за чадо своє до Богородиці яка пов’язана з материнською любов’ю, несе в собі чудодійну силу. Любляча мати постійно турбується за своє чадо.

Після появи на світ малюка, з серцем матері відбувається таке явище, як ніби воно починає жити окремо від її тіла і переходить до її дитині. Постійні тривоги і переживання чинять негативний вплив на стан здоров’я матері. У таких випадках подолати такі страхи може допомогти молитва Богородиці за її чадо.

Молитви за дитину

У православ’ї є чимало різноманітних молитов святим, Господу і Богоматері. З їх допомогою можна:

Молитви такого плану дійсно наділені якимись чудодійними властивостями. Деякі пояснюють це тим, що слова йдуть від чистого і безкорисливого серця, а також несуть в собі материнську любов.

Як вибрати необхідну молитву? Як і коли читати?

У православ’ї є велика кількість різних молитов. Всі вони спрямовані на вирішення різних проблем і звернені до різних святих. Якщо у Вас виникли труднощі у виборі необхідної молитви, то краще за все в даній ситуації звернеться за допомогою до священика. Поясніть йому свою проблему і він підбере Вам найбільш дієву.

Православні молитви рекомендують читати щодня. Проробляти даний ритуал краще перед іконою того святого, до якого звернені Ваші молитви. Не зайвим буде і запалити свічку. Часто буває, що повсякденна суєта забирає у нас велика кількість часу і ми забуваємо про щоденній молитві. В основному ми звертаємося з молитвами тільки тоді, коли відбувається якась біда. Пам’ятайте, що материнська молитва повинна стати невід’ємною частиною Вашого повсякденного життя. Вимовляти її варто з відкритим серцем і чистими помислами.

Молитва за чадо своє Казанської Божої Матері

Скільки б не було років дитині, а мама завжди переживає за нього. Вона хоче, щоб його життя склалося набагато краще, ніж у неї. Саме тому вона підносить свої молитви до небес.

Молитва перша до Божої Матері про дітей:

Про Пресвята Владичице Діво Богородице, спаси і сохрани під покровом Твоїм моїх чад (імена), Усіх юнаків, отроковиць і немовлят, хрещених і безіменних і в утробі матері носяться. Украй їх ризою Твого материнства, збережи їх в страху Божому і в слухняності батькам, умоли Господа мого і Сина Твого, нехай дасть їм корисне для спасіння їх. Вручаю їх Материнському смотрению Твоєму, бо Ти єси Божественний Покров рабам Твоїм.

Матір Божа, введи мене у образ Твого Небесного материнства. Вилікуй душевні і тілесні рани дітей моїх (імена), моїми гріхами нанесені. Вручаю дитино цілком Господеві моєму Ісусу Христу і Твоєму, Пречиста, небесному заступництву. Амінь.

Молитва друга до Божої Матері про дітей:

Отче Святий, Предвічний Боже, від Тебе походить всякий дар або будь-яке благо. Тобі старанно молюся про дітей, яких благодать Твоя мені дарувала. Ти дав їм життя, оживив разом їх душею безсмертною, відродив святим хрещенням, щоб вони згідно з волею Твоєю успадкували Царство Небесне, збережи їх по Твоїй благості до кінця їхнього життя. Святі їх Твоєю правдою, нехай святиться в них ім’я Твоє. Сприяй мені благодаттю Твоєю виховати їх на славу Твого імені і на користь ближнім, дай мені для цього потрібні кошти: терпіння і силу.

Господи, просвіти їх світлом Твоєї Премудрості, так люблять Тебе всією душею, всіма помислами, посадиш в серцях їх страх і огиду від усякого беззаконня, так ходять Твоєю, украси душі їх цнотливістю, працьовитістю, довготерпінням, чесністю, захисти їх правдою від наклепу, марнославства, гидоти, покропи росою благодаті Твоєї, та досягають успіху в чеснотах і святості і так зростають в ласці Своїй Твоєму, в любові і благочесті.

Ангел-хранитель нехай перебуває з ними завжди і дотримується їх юність від суєтних думок, від спокуси спокус світу цього і від всяких лукавих наклепів. Якщо ж коли згрішать Тобі, Господи, чи не відверни лиця Твого від них, але буди до них милостивий, возбуди в їх серцях покаяння з великого милосердя Твого, очисти гріхи і не позбав Твого благ, але подай їм все угодне для їх порятунку, зберігаючи їх від усякої хвороби, небезпеки, бід і скорбот, осіняючи їх Твоєю милістю в усі дні життя цього. Боже, Тобі молюся, дай мені радість і радість про моїх дітей і сподоби мене стати перед з ними на Страшному Суді Твоєму, з бездоганної мені сміло сказати: «Ось я і діти, яких Ти мені дав, Господи. Амінь». Так прославимо Всесвяте ім’я Твоє, Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь.

Молитва третя до Божої Матері про дітей:

Боже і Отче, Творець і сохранітель всіх тварюк! Облагодатствуй моїх бідних дітей (імена) Духом Святим, та возжжет Він в них справжній страх Божий, який є початок премудрості і пряме розсудливість, за яким хто вступає, того хвала зостається повік. Облаженствуй їх істинним пізнанням Тебе, збережи їх від усякого ідолослужіння і лжевчення, зроби, щоб зросли в істинної і рятує вірі і в усякому благочесті, і нехай зостануться в них постійно до кінця.

Даруй їм верующее, слухняне і смиренне серце і розум, щоб ми зростають в літах і в благодаті перед Богом і перед людьми. Посадиш в серці їх любов до Твого Божественного Слова, щоб вони були побожне в молитві і в богослужінні, шанобливі до служителів Слова і з усяким щирі у вчинках, сором’язливі в рухах, помірковані в звичаї, істинні в словах, вірні в справах, старанні в заняттях, щасливі у виконанні обов’язків своїх, розумні і праводетельни до всіх людей. Збережи їх від усіх спокус злого світу, і нехай не розбестить їх худе суспільство.

Нехай же не їм впасти в нечистоту і нецеломудріі, та не скоротять самі собі життя своєї і нехай не образять інших. Буди захистом їх в різних небезпеках, та не піддадуться раптової смерті. Зроби, щоб не побачили ми в них собі безчестя і наруги, але честь і радість, щоб збільшилося ними Царство Твоє і збільшилася кількість віруючих, і нехай вони стануть на небі навколо трапези Твоєї, як небесні галузки, і з усіма обраними та віддадуть Тобі честь, хвалу і прославлення Ісусом Христом, Господом нашим. Амінь.

Молитва третя до Божої Матері про дітей:

Господи Ісусе Христе, буди милість Твоя на дітях моїх (імена), збережи їх під покровом Твоїм, покрий від усякого лукавого похоті, віджени від них усякого ворога і супостата, відкрий їм вуха і очі сердечні, даруй розчулення і смиренність серцям їх. Господи, всі ми творіння Твоє, пожалій дітей моїх (імена) і зверни їх на покаяння. Спаси, Господи, і помилуй дітей моїх (імена) і просвіти їм розум світлом розуму Євангелія Твого і настави їх на стежку заповідей Твоїх і навчи їх, Спасе, творити волю Твою, бо Ти є Бог наш.

Пам’ятайте, що не важливо спрямована Ваша молитва Пресвятої Богородиці за чадо чи іншого святого, основне це щирість Ваших слів. Вони повинні йти від чистого серця. Крім того, не варто тільки просити. Зверніться до Господа і з вдячною молитвою, адже він дарував Вам таку можливість — стати матір’ю.

Територія жінок

Зараз ви знаходитесь тут:

Можливо, вас зацікавить: