Молитва від гордині

Молитва від гордині

Гордості супроводжують такі недоліки як жадібність, заздрість, злість. Гордість — тяжкий гріх і допоможуть виправити порок молитви від гордині і зарозумілості. Самолюбство, марнославний, зарозумілість, зарозумілість — всі риси одного, гордості. Однак слід зауважити, що такі люди страждають, перш за все, в душевному плані самі. Гординя сатанинське спокуса і першим бунтівником був сатана.

Як розпізнати гординю

Якщо людина жадібна, то він хоче бути багатшими інших. Якщо він заздрісний, то не допускає думки, що хтось живе краще, якщо злий, то дратується, коли інший не визнає його достоїнств. Якщо людина недовірливий, то не може пробачити, якщо образливий, то довго зберігає зло. Все це супроводжує гордості.

Марнославство змушує людину виглядати краще, ніж він є. Амбіції, претензійність, зоряна хвороба, заздрість діють як наркотик.

Зарозумілість це надання особливого значення своєї особистості. Повна впевненість у своїй правильності, небажання прощати, впертість і відсутність смирення.

Як виявити ознаки гордості:

Гордість ознака егоцентризму, все повинно обертатися навколо однієї людини, і це не дає розвиватися особистості, викликає постійні конфлікти з рідними і близькими людьми.

Що робити з пороком

Перш за все, читати молитви про гординю і марнославство святих угодників:

Молитва «заперечує тобі сатана гордощів» складена Іоанном Златоустом і читається перед виходом з дому.

Як захиститися від гордині і егоїзму:

  • Цікавитися досягненнями і успіхами інших людей, вчитися у них.
  • Усвідомити індивідуальність будь-якої людської душі і свою нікчемність перед Господом.
  • Дякувати Богові за погане або хороше, труднощі та уроки життя.
  • Поговорити з адекватною людиною, який вкаже на недоліки.
  • Ділитися позитивними знаннями з іншими, це збагачує духовно.
  • Чи не збирати образи, вчитися прощати і визнавати недоліки.
  • Єдиним сенсом життя повинна бути тільки любов
  • Текст молитви позбавлення гордині:

    «О великий Христів угоднику, святий чоловіче Божий Алексие, душею на небі Престолу Господнього майбутніх, на землі ж даною тобі понад благодаттю різна здійснювали чудеса! Призри милостиво на предстоящия святей іконі твоєї люди, розчулено молящияся і просящия від тебе допомоги і заступництва. Простягни молитовно до Господа Бога чесно руки твої і випроси нам від Нього відпущення гріхів наших вільних і невільних, в недузех стражденним зцілення, напаствуемим заступництво, скорботних розраду, лиха швидку допомогу, всім же поважає тя мирну і християнську житія кончину і добрий відповідь на страшнім Суді Христове. Їй, угоднику Божий, не говори осором сподівання нашого, еже на тя по Бозе і Владиці покладаємо, але буди нам помічник і покровитель на спасіння: так твоїми молитвами одержавши благодать і милість від Господа, прославим людинолюбство Отця і Сина і Святого Духа, в Троїце славімаго і покланяемаго Бога, і твоє святе заступництво, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь».

    Територія жінок

    Зараз ви знаходитесь тут:

    Можливо, вас зацікавить: